Praktijkdag voor leerkrachten secundair onderwijs

Welkom op de blog van Grondstofwijzer, een praktijkdag om het thema 'grondstoffen' op jouw school te brengen op klasniveau, schoolniveau en omgevingsniveau, volgens de principes van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling (EDO). Een samenwerking van 10 organisaties!

Grondstofwijzer, een praktijkdag rond Educatie voor Duurzame Ontwikkeling

Aardolie, metalen, water, vruchtbare grond…, met z’n allen ‘consumeren’ we elke dag een gigantische hoop natuurlijke grondstoffen van onze planeet. Waar komen die vandaan? Wie verdient eraan en wie ondervindt de nadelen? Zijn er alternatieven voor onze massale grondstoffenconsumptie?

Ons huidige economische model heeft industriƫle ketens gecreƫerd die vernietigend zijn voor bepaalde ecosystemen, bevolkingsgroepen en uiteindelijk bedreigend zullen zijn voor onze hele planeet. Sociale uitbuiting, uitputting van de bodem en de grondwatertafels, verwoesting van kwetsbare ecosystemen, verlies aan biodiversiteit en vervuiling van de atmosfeer zijn maar enkele voorbeelden.

Het kan anders, duurzamer. 

11.11.11, Studio Globo, MOS, Kleur Bekennen, CATAPA, Oxfam-Solidariteit, Broederlijk Delen, OVAM en Solidagro slaan daarom de handen in elkaar voor een praktijkdag voor het secundair onderwijs: Grondstofwijzer. Een praktijkdag om je wegwijs te maken in de principes van Educatie voor Duurzame Ontwikkeling om dit thema aan te pakken en op die manier mee te werken aan duurzame alternatieven. 

We gaan met jullie aan de slag met concrete praktijkvoorbeelden en tools voor het secundair onderwijs. Met aandacht voor een multidisciplinaire aanpak, om zowel vakgebonden als vakoverschrijdend aan de slag te gaan, op klas-en schoolniveau.

Deze Grondstofwijzer is de opvolger van Klimaatwijzer en Voedselwijzer.


Voor wie? 
Voor leerkrachten secundair onderwijs (praktijk- of algemene vakken)


Data en locaties
•  do 05/02/2015 Roeselare: Afgesloten
•  do 05/03/2015 Gent: Afgesloten
•  woe 11/03/2015  Mechelen Afgesloten
•  ma 27/04/2015 Leuven: geannuleerd!
•  di 05/05/2015 Genk: Provinciaal Natuurcentrum, Craenevenne 86, 3600 Genk



Deze praktijkdag is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt tot 30 deelnemers per locatie.


Nog vragen: contacteer ons.